Een reis door 1000 jaar Utrecht

Een spel over de geschiedenis van Utrecht. Het Utrechts Archief wil met de nieuwe expositie over de Paulusabdij ook jongeren bereiken. In de online game TijdTripper reis je terug in de tijd en ontdek je de geschiedenis van het oude klooster, dat 900 jaar geleden op de plek van het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat stond.

De point-and-clickgame speelt zich af rondom het personage Tim. Hij raakt een tijdmachine aan en komt terecht in het jaar 1050. In het avontuur reist hij vervolgens door de eeuwen en moet hij zoeken naar de verloren collectiestukken van de Paulusabdij.

Monkeybizniz
Het spel is ontwikkeld door het Utrechtse gamebedrijf Monkeybizniz en is inmiddels genomineerd voor de Digitaal Erfgoedprijs. De game is geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar en is naar eigen zeggen “serious but not too serious”, een spel met humor.

Iedereen die Tijdtripper en de Verloren Schatten van Utrecht wilt spelen, kan dat hier doen. De tentoonstelling over de Paulusabdij is tot 29 april te bezichtigen in het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat.


View Larger Map

Eén gedachte over “Een reis door 1000 jaar Utrecht

  • 4 december, 2010 om 05:52
    Permalink

    Geinig vefhaal dat ik onlangs tegenwam in “Oud Utrecht”, lokaal historisch tijdschrift. Voorbeeld van “serious gaming”, een interessante vorm van informatieoverdracht.Uitgangspunten en theorie “serious gaming” zouden onderdeel opleiding journalistiek moeten zijn. Levert meer op dan twitterles 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.