Gouden AK-47 in Utrecht

Leuk voor onder de kerstboom: een Ak-47 gemaakt van goud. Weer eens wat anders dan “Haar naam was Sarah” of een zelftellende spaarpot. Het vuurwapen werd rond 1990 gemaakt door de Iraakse regering van Saddam Hoessein om het einde van de bloedige oorlog met Iran te herdenken. Dus je hebt ook meteen iets van historische waarde in huis.

Het geweer is momenteel te zien in het Catharijneconvent in Utrecht, waar nu de tentoonstelling GOUD plaatsvindt. De AK maakt deel uit van de collectie van een Brits museum in militaire prullaria. Het gouden ding stond daar in het depot te verstoffen.

De AK maakt  deel uit van een grotere verzameling gouden vuurwapens. Na de invasie in Irak dook een waar arsenaal aan dergelijke edelmetalen gebruiksvoorwerpen op in het paleis van Saddam. Veel van de geweren zijn inmiddels zoek. Waarschijnlijk zijn ze door plunderaars en Amerikaanse soldaten meegenomen.

CampusTalk zendt binnenkort een item uit over hoe makkelijk het is om alarmpistolen om te bouwen tot echte wapens. Mis het niet!Eén gedachte over “Gouden AK-47 in Utrecht

  • 5 april, 2011 om 16:09
    Permalink

    This blog is well.I would like to introduce this good website to my friends.please

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.