Het sneeuwbaleffect

Sneeuw. De één vindt het magisch, de ander walgt ervan. Afgelopen weekend bleek maar weer eens hoe creatief de jeugd van tegenwoordig omgaat met sneeuw. Campusblog vat voor u samen wat er alleen al dit weekend voor sneeuwterreur plaatsvond in Nederland.

De sneeuw zorgde vrijdagavond voor problemen in het altijd zo rustige Nieuw-Vennep. Een man sprak een groep tieners aan die sneeuwballen tegen zijn ramen gooide. Toen hij weer naar binnen liep, zag hij een paar jongens over zijn auto pissen. Een handgemeen was het gevolg en de politie nam uiteindelijk twee 16-jarigen mee naar het bureau.

Haarlem
Ook in Haarlem ben je je leven niet meer zeker in tijden van sneeuw. Een 27-jarige automobilist kreeg zaterdagnacht ruzie met een aantal jongens die sneeuwballen tegen zijn wagen gooide. Toen de man uit zijn auto stapte, werd hij geschopt en geslagen door twee van de sneeuwvandalen. De jongens wisten te ontkomen.

Sinterklaas
Tot slot was dit weekend zelfs Sinterklaas het slachtoffer van sneeuwterreur. De oude baas werd zaterdagavond zonder pardon bekogeld met sneeuw -en ijsballen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Oordeelt u zelf.

De politiek heeft overigens nog niet gereageerd op het toenemende sneeuwgeweld. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Een filmpje van een stel sneeuwvandalen in Utrecht, eind vorig jaar.

2 gedachten over “Het sneeuwbaleffect

  • 6 december, 2010 om 23:58
    Permalink

    Regio Nieuw-Vennep/Haarlem bedoel je?

  • 6 december, 2010 om 22:21
    Permalink

    Jammer dat Ede net buiten de regio valt, anders had je er mooi weer een voorbeeld bij gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.