Hoe een lakse student een huisarts vindt

Al eerder kon je op CampusBlog lezen dat slechts vijf procent van de studenten in Utrecht een huisarts binnen de gemeentegrenzen heeft. Vaak willen studenten de ‘oude vertrouwde huisarts’ behouden, of anders is het wel de bureaucratische rompslomp die ze tegenhoudt. CampusBlog legt uit dat het niet moeilijk maar wel nodig is om een huisarts te vinden.

Natuurlijk is het een hoop administratief gedoe als je student wordt en op jezelf gaat wonen. Universiteiten en Hogescholen bombarderen je met post en mails en je komt om in de verplichtingen. Bovendien ben je vaak niet veel ouder dan achttien en moet je ook nog wennen aan alle verzekeringen en alle andere bijkomstigheden.

Toch een huisarts

Ondanks alle andere dingen is het noodzakelijk dat je TOCH een huisarts zoekt. Als je op maandag een probleem krijgt wil je daar natuurlijk niet mee rondlopen tot je in het weekend weer bij je ouders bent. Zeg nou zelf, heb je liever dat de oude vertrouwde huisarts naar een te ver ontwikkelde ziekte kijkt, òf dat een onbekende huisarts je op tijd kan genezen?

Supersimpel
Het vinden van een huisarts is een eitje. via deze link kom je op een site waar je alleen je postcode in hoeft te vullen. Automatisch zie je bij welke huisarts je kunt inschrijven en op het kaartje zie je welke praktijk het dichtst bij je huis in de buurt zit. Gelukkig is er in Utrecht ruime keuze en zitten er vaak meerdere praktijken in jouw postcodegebied. Ga vervolgens naar de site van de huisarts, vul het inschrijfformulier in en klaar is kees.

Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.