Gay vs Straight

Hoe denk jij over homoseksualiteit? Wat als jou beste vriendin lesbisch blijkt te zijn? Zou je nog steeds bij haar slapen En zou jij je voetbalvriend nog steeds omhelzen  na een gewonnen wedstrijd, nadat hij jou heeft vertelt dat hij homo is?

Veel mensen beweren vaak dat ze open staan voor homoseksualiteit. Maar is dat ook echt zo? Homoseksualiteit in Nederland wordt steeds meer geaccepteerd, maar is nog niet gewoon. Dit blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

.Open up
Taboes en gebrek aan kennis zorgen er vaak voor dat homoseksualiteit niet begrepen en geaccepteerd wordt. .Open up is een campagne die jong en oud aan het denken wil zetten zonder te oordelen. Dit doet ze door middelbare scholen, festivals en andere plaatsen waar veel jongeren komen op te zoeken.

Ook de Gay-Straight Alliance probeert door middel van discussies en actief te zijn op scholen, homofobie een halt toe te roepen.

Op www.gayandschool.nl vind je veel meer over deze en andere projecten.

2 gedachten over “Gay vs Straight

 • 5 december, 2010 om 00:39
  Permalink

  @Tim Berbers

  Zucht… Zwitsal

 • 2 december, 2010 om 14:18
  Permalink

  -weggejorist-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.