‘Knallend’ met de deur in huis vallen

Vuurwerk. Traditioneel hèt ingrediënt voor de jaarwisseling. Toch zit niet iedereen op de doffe knallen en lichtgevende flitsen te wachten; met nog drie weken te gaan tot oudjaarsavond zijn al verschillende brievenbussen in Utrecht gesneuveld door ‘bommen’ van vandalen. Ook huizen zijn niet meer veilig.

Het scheelde niet veel of maandagavond stond er al een Utrechtse woning in brand doordat vandalen vuurwerk door de brievenbus hadden gegooid. Een kwajongenstreek waarschijnlijk, maar bijna met fatale gevolgen. Bewoners van een woning aan de Bosch van Drakesteinlaan konden maar net voorkomen dat hun huis in vlammen op ging. Een gordijn van het huis vatte vlam. Doordat de bewoners het doek in de sneeuw konden gooien, werd erger voorkomen. Helaas moesten wel enkele ruiten het ontgelden door de harde knal.

Het is slechts één voorbeeld van de vele vandalistische acties met vuurwerk. Illegaal vuurwerk en baldadige jongeren zijn vaak de oorzaak. Het aantal prullenbakken en brievenbussen dat het jaarlijks in en rond Utrecht moet ontgelden is nog altijd erg hoog. Dan blijft het gelukkig nog ‘slechts’ bij materiële schade. Vele reclamecampagnes en controles ten spijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.