Larp: Toneelstuk zonder publiek

Life Action Role Play, oftewel Larp. Het beste te omschrijven als een toneelstuk zonder publiek.

Locatie
De spelers spreken op een locatie af om een bepaald mystiek verhaal na te spelen. Een beetje in de sfeer van Lord of the Rings. Vaak is de locatie een bos of een open veld. De natuur past vaak bij de verhalen die gespeeld worden. Daarbij hebben omstanders er dan geen last van en kunnen de spelers zich volledig inleven zonder afgeleid te worden door publiek.


Orks en elfjes in het bos
De spelers zijn verkleed, net als bij een normaal toneelstuk. In de verhalen komen alleen vaak monsters, orks, elfjes en tovenaars voor en dat ziet er natuurlijk wel wat opvallend uit.

Kostuums
CampusTalk ging langs bij fantasyshop Labyrinth aan de Oudegracht. Eigenaar Sander Posthouwer verkoopt hier onder andere Larpkostuums. ”Maar tegenwoordig maken veel spelers hun kleding en wapens zelf. Dat is goedkoper”.

Nerds en freaks?
Volgens Sander klopt het nerderige imago van Larp spelers niet . ”Een nerd is iemand die zich inleeft in zijn hobby. Iemand die van kantklossen houdt, is dus net zo goed een nerd. Een kantklosnerd”.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.