Slapen is leuker dan studeren

De meeste mensen gaan na hun middelbare school studeren in de hoop later een leuke baan te vinden. Maar een groeiende groep jonge mensen besluit te stoppen met studeren of helemaal niet aan een studie te beginnen. In plaats daarvan komen ze dag door met blowen, gamen en het consumeren van grote hoeveelheden alcohol. De enorme druk van kinds af aan op deze generatie wordt uitgeoefend is volgens deskundigen de oorzaak.

In het Verenigd Koninkrijk noemen ze het fenomeen NEET: Not in Education, Employment or Training. De zogenaamde NEET’en zijn tussen de 16 en 24 jaar oud, volgen geen studie, hebben geen baan en zitten feitelijk de hele dag thuis. In Japan bestaat voor deze jongeren sinds eind jaren tachtig de benaming freeter. De leeftijdsgroep is daar wel wat groter: freeters kunnen tussen de 15 en 34 jaar oud zijn.

“Ik wil niet volwassen worden”


Een gedachte over “Slapen is leuker dan studeren

  • 10 december, 2010 om 15:54
    Permalink

    Mooi mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.