Soaps voor dummies? No way!

Van een anti-soapserie attitude naar elke dag om 17.00 klaar op de bank zitten met een kop thee.
Het zal je maar gebeuren.

Het begon met mijn nieuwe huisgenoot die steevast dagelijks om 17.00 de televisie aanzette om naar de soap As the world turns te kijken.”Moet dat nou? Is er echt niks anders?”, klonk er uit mijn keel zodra ik de tune hoorde. Ja het moest, en ik moest er ook maar eens voor gaan zitten.
Maanden heb ik me verzet. Een soap, zo slecht geacteerd, zo over the top dramatisch, zo ontzettend nep, daar voelde ik me immers veel te intelligent voor! Soaps waren voor dummies. Maar mijn huisgenoot volgde al twee jaar behoorlijk succesvol een universitaire studie. Mijn stelling klopte dus niet.
 
In het kader van onderzoeksjournalistiek ben ik er toen maar eens voor gaan zitten. Wel alleen, ik wou mijn huisgenoot niet meteen haar gelijk geven.
Ze zei altijd dat na een enorm drukke dag vol stress en gestresste mensen om je heen het heerlijk is om naar het nutteloze gezeur en gezever van niet bestaande mensen te kijken. Daarnaast was het enorm makkelijk te volgen, je hersens kan je uitzetten als je kijkt. Het ultieme ontspanmoment bij gebrek aan een sauna, zeg maar.
 
De kop thee stond klaar, overtuigd dat ik na een drukke dag alleen maar meer gestressd en geïrriteerd ging raken van waardeloze acteerprestaties en barre verhaallijnen. Maar het waren de snelste 45 minuten van mijn leven. Carly was weer dronken, Parker had weer ruzie gemaakt met Liberty, Katie was weer net niet zwanger… Wat fijn! Fijn dat ik even 45 minuten uit mijn eigen zorgen gestapt was en in het nutteloze niet kloppende dramatische leven van zo’n 30 waardeloze acteurs en actrices. Fijn dat mijn moeder niet eigenlijk mijn zus is, mijn broertje niet getrouwd is op zijn zestiende en mijn ex het niet met mijn tante doet!
Tegenwoordig gun ik het mezelf, als mijn agenda het toelaat. Mijn hersenpan gaat om 17.00 even uit. Lekker joh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.