Sporters op Uithof halen opgelucht adem

Voetbalvereniging Odysseus en Rugbyverenigingen USRS en RUS kunnen opgelucht adem  halen. De clubs vreesden dit voorjaar hun wedstrijden niet af te kunnen werken op hun sportvelden op de Uithof. De Universiteit start op korte termijn met de bouw van een parkeerterrein op de plaats van de sportvelden en omdat een toegezegde vervangende accommodatie niet op tijd klaar is, zouden de clubs in het voorjaar in de knel komen met hun programma’s.

Het had er lange tijd geen enkele schijn van dat er een oplossing voor de problemen gevonden zou worden. Voorzitter Guusje Collin van Odysseus luidde vorige maand nog de noodklok. Volgens haar werd de voetbalclub in haar voortbestaan bedreigd als er geen oplossing voor het probleem gevonden zou worden. Op de door de gemeente beloofde vervangende velden kan in het voorjaar niet worden afgetrapt omdat er nog geen grasspriet op te bekennen is. De beschuldigende vinger van de clubs wees naar de Universiteit; die zou te laat zijn begonnen met het inzaaien van de velden. De Universiteit wees op haar beurt naar Moeder Natuur als schuldige voor de slechte staat van de velden.

Vorige week kwam plotseling een oplossing voor het probleem. Één veld wordt tot mei gespaard en daardoor kan een deel van de wedstrijden gewoon doorgaan. Omdat de clubs dan alsnog een veld te kort komen, is een van de voetbalvelden ingezaaid met SOS-gras: een super de luxe vorm van gras die bij koude temperaturen ontkiemt.

Waarom het balletje vorige week plotseling alsnog is gaan rollen en het sparen van een veld toch een optie is gebleken, is ook  Collin een raadsel. Blij is ze in ieder geval wel met de uitkomst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.