Waterpijptabak voorzien van accijnszegel

Het in bezit hebben van een waterpijp onder studenten begint steeds populairder te worden. Dat is dan ook een belangrijke reden geweest voor Primera de Uithof om waterpijpen en tabak te verkopen. Als studenten nu tabak willen kopen bij de Primera zal de waterpijptabak voorzien zijn van een zegel. Dit omdat er verwarring is ontstaan over de verschillende tabakssoorten. Ministerie van Financiën heeft op basis van de Accijnswet besloten dat winkeliers waterpijptabak verplicht met een zegel erop moeten verkopen.

Verschillende leveranciers vinden dat alle producten die er zijn voor het roken in een waterpijp gezegeld moeten zijn. Maar niet iedereen deelt die mening.Zo zijn er ook leveranciers die het gebruik van een zegel overbodig vinden. Vooral wanneer zij waterpijpproducten aanbieden waar geen tabak in zit.

Verwarring

De definities van tabak worden door de Accijnswet en Tabakswet door elkaar gehaald. Hierdoor is er verwarring ontstaan onder winkeliers die waterpijptabak verkopen. De ene verkoopt het dus met een zegel erop en de ander zonder een zegel erop. Maar door verplichting van gebruik van de accijnszegel zal er binnenkort sprake zijn van verduidelijking.

Joints

Veel winkeliers vragen zich dan ook af waarom joints niet voorzien hoeven te zijn van een zegel aangezien een joint uit cannabis en tabak bestaat. Volgens het Europees recht is het verboden om btw en invoerrechten te heffen op cannabis. Er wordt simpelweg geen accijns op joints verheven en er zal dan ook geen zegel op worden geplakt.

Gezondheidswaarschuwingen

Studenten kunnen ook verwachten dat waterpijptabak mogelijk met gezondheidswaarschuwingen erop zal worden verkocht. Dit omdat het gebruikelijk is dat waarschuwingen op alle rookproducten staan. Dus Uithofstudenten: Als je binnenkort weer eens bij de Primera de Uithof komt om je favoriete tabak te kopen, wees dan niet verbaasd als het gezegeld is met allerlei toestanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.