Muizenvrees

Ik durf alles, maar dan ook echt bijna alles. Zo durf ik op vakantie van een 40 meter hoge rotsachtige heuvel af te rennen om het beneden liggende strand te bereiken. Dit raad ik jullie absoluut niet aan. Daarnaast staat op mijn al te lange ‘To do list’ dat ik nog steeds moet gaan bungeejumpen. Een luchtballonvaart maken en duiken in de diepe oceaan in 2011 zou me helemaal geweldig lijken. Maaaaaar, wat ik absoluut verafschuw zijn muizen, kikkers, vissen en insecten!

Dan blijk ik ook een ‘muizenfobie’ te hebben sinds ik heb ontdekt dat ze overal te vinden zijn in de stad waar ik 6 dagen per week te vinden ben: Utrecht! Lieve klasgenoten, dan bedoel ik ook echt dat ze volgens derden overal vindbaar zijn. Aangezien we al in de tweede week van 2011 zitten, ga ik er dit jaar voor om over mijn ‘angsten’ heen te komen. We beginnen bij de muizen. HOE kom ik van die angst af met de tips die ik heb meegekregen?

Radio

Een tip die ik heb meegekregen is dat muizen niet tegen het geluid van een radio kunnen. Vraag me niet waarom! Zolang ik maar weet dat als een muis ergens in mijn huis rondloopt, ik alle apparaten waar geluid uitkomt keihard aanzet. Gelukkig heb ik nooit hinder van muizen in huis ondervonden.

Opzoeken

Een muis ergens opzoeken, optillen, aankijken en loslaten. De eerste keer zal het een hel zijn, maar naarmate dit vaker gebeurt, des te minder de angst overheerst. Jij overwint de angst! Nu moet ik eerlijk zeggen, dat ik absoluut niet van plan ben ergens uit vrije wil een muis op te zoeken. No way!

Geruststelling

Lang leve katten! Als er ergens muizen rondlopen, weet ik dat katten de muizen wegjagen. Dus ik zou een team van katten inschakelen! Als de angst voor die beesten erger dan gedacht blijkt te zijn, dan zijn er cursussen om je angstgevoelens jegens die kleine beesten te overwinnen. Alleen wat me echt betreurt, is het eten bij een eetgelegenheid in Utrecht wetend dat er een grote kans is dat ze muizen hebben. Een voordeel is dan wel dat ik minder buiten eet en vaker thuis. Aankomende week zal ik met onze ‘muizenitem’ meer te weten komen over hoe erg de situatie in Utrecht werkelijk is. Misschien valt het allemaal mee!

Onderstaand een video die ik in elkaar heb gezet over de levenslange strijd tussen een muis en een kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.