Afval tv

Wanneer je de tv aan zet, kan je er niet omheen. De paradox van de vele programma´s over eten en de shows om van dat vele eten af te komen.

Nederland is te dik

Er bestaan verschillende cijfers over het overgewicht in Nederland. Maar vast staat dat het een letterlijk en figuurlijk groeiend probleem is. Daar spelen een hoop zenders slim op in. Want wat leeft in de maatschappij, dat scoort blijkbaar.

Overdosis kookprogramma’s

Aan de ene kant heb je middagshows als Over de kook, waarin amateurkoks de kans krijgen om een week lang elke dag een 4 (!!!) gangen diner te maken voor 25 man. Op hetzelfde tijdstip wordt op een andere zender Ready Steady Cook uitgezonden. Dan heb je nog een varia aan vergelijkbare eetprogramma’s, zoals daar zijn Masterchef, Topchef, Herrie in de keuken, Life and cooking, The taste of life, Wie is de chef, Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Nigella Bites. Het lijkt wel of er  niet genoeg van deze programma’s kunnen zijn. Waarom willen we dit allemaal zien?

Wie zijn buik vol heeft van deze obesitas aan kookprogramma’s, kan weer aan zijn trekken komen bij de zogeheten afvalprogramma’s. Sonja Bakker zorgt dat al dat eten er weer afvliegt, zij wordt ondersteund door het programma 10 jaar jonger in 10 dagen en vanaf komende donderdag ook Help mijn kind is te dik.

Helpt dit niet? Dan biedt het gratis advies in het reclameblok misschien nog een uitkomst. Wat te denken van crème waar je van afvalt, niet te missen in een gemiddeld reclameblok. Of een zeer gezonde versgewassen caloriearme salade van het restaurant met de grote gele M.

Oplossing

Gelukkig kent deze paradox een hele fijne oplossing. Het zorgt er voor dat je ineens tijd hebt voor, ik noem maar iets geks, de sportschool. Waar ik op doel? De uitknop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.