Bloedpil

Het pilletje dat ervoor zorgt dat je bloedt. Nee. Het is geen nieuw technisch pilletje dat gebruikt kan worden in een horrorfilm. De pil is een truc voor vrouwen uit islamitische culturen om de indruk te wekken dat zij eerder geen seks hebben gehad en dus als maagd het huwelijk zijn ingetreden.


De pil moet vaginaal in worden gebracht. Een half uur later wordt een rode afscheiding afgegeven dat op bloed lijkt. En zo denkt de man dus dat zijn vrouw maagd is geweest en dat hij een ‘heldendaad’ heeft verricht haar te ontmaagden. Een alfaman. Best zielig toch? Niet alleen voor de vrouw. Ook de man. Hij wordt als het ware voorgelogen en bedrogen. Je zou kunnen denken “moet hij maar niet zo ouderwets denken”, maar je zou als vrouw ook kunnen denken “ik vertik het met iemand te trouwen die een maagd eist”.

Angst
Complexe islamitische culturen en redelijk aparte gewoontes. Ik denk dat we allemaal wel beter weten, maar gewoon bang zijn om er vooruit te komen. Bang voor roddels, vaders, broers, ooms en neven. Bang om verstoten te worden en er alleen voor te staan. Het fabeltje dat vrouwen een vlies hebben die moet breken en bloeden circuleert al eeuwen door verschillende islamitische culturen. Het wordt overgegeven van generatie op generatie en daardoor zijn meisjes en vrouwen vandaag de dag nog steeds zo bang…

Verandering
Hoe kan dit dan veranderd worden? Jihad Alariachi, één van de Meiden van Halal, verklaart dat er verandering moet komen door middel van bijvoorbeeld lezingen vanuit moskeeën voor ouders van de eerste generatie. Als bij hen de knop omgedraaid kan worden, moet het bij de tweede en derde generatie ook veranderd kunnen worden. In de toekomst zou een dergelijke pil dan wellicht helemaal niet meer nodig zijn.

3 gedachten over “Bloedpil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.