Bouw moskee Lombok: ‘het geld is op’

Een aantal weken geleden ging CampusTalk op bezoek bij de Ulu moskee in Lombok. De Turkse gemeenschap daar bouwt druk aan een nieuw en imposant gebouw op de kop van de wijk. In het verhaal wordt uitgebreid uitgelegd hoe het eruit komt te zien. Nu rest deze redactie slechts de vraag: hoe wordt het project gefinancierd?

Inzamelen
In alle winkels aan de Kanaalstraat staan potjes om geld in te zamelen voor de bouw van de moskee. Winkelende moskeegangers storten alles wat ze overhebben met liefde in de potjes. Ook is er een rekeningnummer waarop ondernemers en particulieren giften kunnen storten. Maar, de oplettende Utrechter constateert dat de bouw al maanden stil ligt. Het karkas staat er, maar er gebeurt op het moment helemaal niets. Dat kan natuurlijk door de vriekou eerder deze winter komen, maar deze redactie heeft uit betrouwbare bron vernomen dat het geld simpelweg op is. De gulle giften zijn opgebruikt en nu is er een probleem. Hopelijk wordt er snel meer bekend over de toekomst van de Ulu moskee. Hieronder een filmpje met een korte sfeerimpressie van het huidige moskeegebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.