CampusTalk bij Pauw en Witteman

Als befaamd programmamaker moet je niet te beroerd zijn zo nu en dan eens te kijken hoe je collega’s het eraf brengen. Met die insteek begaf de -vrijwel- voltallige redactie van CampusTalk zich maandag 17 januari naar de Westergasfabriek te Amsterdam voor een bezoek aan Pauw en Witteman.Na wat gegoochel met parkeerplekken stonden we op het terrein van de Westergasfabriek. De plek waar tegenwoordig de opnames zijn van Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door. De studio was niet moeilijk te vinden – tafelgast Bart Chabot liep enige meters voor ons en wees zo de weg.

Binnen kreeg de CampusTalk redactie een rondleiding van producer Elke Baijens. Zij liet de nog lege studio zien en beantwoordde kritische vragen van hoogstaand journalistiek niveau: “Waarom heeft Paul Witteman twee kussentjes op zijn stoel”.

“Het is vandaag maandag, maandag 17 januari en dat is de dag dat de rechtbank toegeeft fouten te hebben gemaakt in de zaak Wilders. Welkom bij Pauw en Witteman.”

Jeroen Pauw © Vara

De tour vervolgde naar de regiekamer van Pauw en Witteman. Regisseur Siebe de Steenwinkel vertelde ronduit en was zeer vrij in het beantwoorden van alle prangende vragen. De Steenwinkel stuurt tijdens de uitzending zes camera’s aan – dit tegenover drie camera’s in de studio van CampusTalk. CampusTalk hoofdredacteur John Driedonks was zeer content met de indeling van de hi-tech studio en wist te vertellen “kijk dit moeten wij dus ook hebben – maar dan met overal glazen wanden!”, alvorens hij in gesprek trad met de regie-assistente.

Na een korte blik in de geluidsstudio werd de redactie terug naar de studio gestuurd. De opnames moesten beginnen. Enigszins gehaast kwam Jeroen Pauw als eerste binnen om de gasten aan het publiek te introduceren. Paul Witteman nam plaats en de “teaser” ging live in 3 -2 -1. Nieuwsgierig? De uitzending is hieronder in het geheel te bekijken.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De onderstaande beelden zijn gemaakt na de uitzending:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.