CampusTalk: een blik achter de schermen

Elke maandag zendt U Stad TV een verse CampusTalk uit. Binnen vijfentwintig minuten ben je weer helemaal op de hoogte van alles wat er speelt in en rond Utrecht. Een fluitje van een cent. Maar, heb je er wel eens bij nagedacht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een aflevering van CampusTalk? CampusTalk is meer dan alleen het kleine half uurtje op de televisie.

Elke uitzending wordt per seconde uitgebreid doorgenomen

Aan elke uitzending van CampusTalk gaat een ruime voorbereiding vooraf. Want: welke onderwerpen brengt de uitzending? Welke gasten zitten er aan tafel? En, natuurlijk, hoe komt de uitzending op de televisie? De redactie van CampusTalk moet er wekelijks alle aandacht voor hebben. Het lijkt zo makkelijk, maar ook tientallen afleveringen later is het maken van een nieuwe uitzending een uitdaging.

Puur inhoudelijk gaat er veel voorbereiding vooraf aan een nieuwe CampusTalk. De redactie vergadert dagelijks over mogelijke onderwerpen. Vrijwel alles wat speelt in Utrecht komt ter tafel. De redactie discussieert over hoe het onderwerp in beeld wordt gebracht en over wie mogelijk in de studio meer kan vertellen. Zodra het onderwerp een ‘go’ heeft gaan de verslaggevers met camera en microfoon de stad in en wordt het onderwerp opgenomen. Zodra alles op beeld staat volgen uren van monteren.

Een blik in de regiekamer tijdens de opname

Als alle onderwerpen klaar zijn volgt de grote climax: de uitzending. Een crew van ongeveer vijftien man zorgt ervoor dat CampusTalk zo goed mogelijk thuis op de televisie te zien is. Denk aan cameramensen, een geluidstechnicus, een beeldtechnicus, maar ook natuurlijk aan de eindredacteur, regisseur en niet te vergeten de presentator. Het opnemen van de uitzending is een secuur werk dat veel aandacht vereist van de crew. Allemaal om jou thuis op je wenken te bedienen met een nieuwe CampusTalk. Een televisieprogramma dat elke week weer van een complete redactie van jonge journalisten energie eist met één belangrijk doel: Utrecht voorzien van de laatste achtergronden van het nieuws.

Wat je op televisie niet ziet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.