Circustijger ontsnapt: ‘kameel is in mijn armen overleden’

Een hulpverlener van de dierenambulance beschrijft een schrijnende scène die volgde op de ontsnapping van vier circustijgers vanochtend in het Belly Wien circus dat in Alphen aan den Rijn staat.

Hevige bloeding
Ginet Groep: “Wij hebben geprobeerd om bij de zwaargewonde kameel de bloeding te stelpen en de luchtpijp af te sluiten. Dat heeft niet mogen baten. Op het moment dat de dierenarts binnenstapte, is hij in mijn armen overleden.”

Stang of beet?
Een moedertijger en haar drie welpjes ontsnapten vanochtend door nog onbekende reden. De volwassen tijger heeft op haar vlucht de kameel, naar wat later bleek dodelijk, gebeten. Circusmedewerkers zeggen dat de kameel in haar vlucht is gestruikeld over een stang en aan die verwondingen is overleden, maar dierenambulancemedewerker Group zegt dat ‘zo’n wond niet van een stang kan komen’.

Bij een incident in een dierentuin in San Francisco had de ontsnapping van een Siberische tijger in 2007 een veel catastrofaler gevolg. Het dier doodde daar een bezoeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.