Elektrische taxi’s in Utrecht

In Utrecht rijden vanaf vandaag veertig elektrische taxi’s. Het GreenCab-project moet de luchtkwaliteit van de stad verbeteren en “ons” aan de elektrische auto laten wennen. Om het feest compleet te maken, zal Prins Maurits vanmiddag de eerste rit maken in de groene taxi. Zoals een waardig lid van het koningshuis betaamd, van ons belastinggeld.

De groene taxi’s worden geleverd door taxiboer Prestige. Dit bedrijf stopte november 2009 nog met de elektrische Tuk Tuk, omdat er te weinig elektrische oplaadpunten zouden zijn.

Het wagenpark

De elektrische taxi’s zijn van de merken Mitsubishi, Renault en Peugeot en “zijn voorzien van een duidelijk onderscheidend uiterlijk”. De prijs van een taxirit is gelijk aan dat van een normale Mercedes taxi.

Oplaadpunten

Hoewel er nu nog twee oplaadpunten voor elektrische auto’s in de binnenstad van Utrecht zijn, sleutelt energieleverancier Essent de komende maanden er twintig punten bij. De huidige locaties zijn in de onderstaande Google-maps applicatie te bekijken.


CampusBlog – oplaadpunten weergeven op een grotere kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.