FC Utrecht blijvende angstgegner van Ajax

Wat is het toch met Ajax en FC Utrecht? Normaal gesproken wint Ajax de meeste wedstrijden tegen subtoppers, maar de wedstrijd in de Galgenwaard blijft altijd een geval apart. Zo ook afgelopen zondag. Ajax verloor kansloos met 3-0

Van de afgelopen negen wedstrijden die FC Utrecht in het eigen stadion tegen Ajax speelde werd meer dan de helft gewonnen. Slechts vier keer was het de recordkampioen van Nederland die wist te winnen. Over de afgelopen tien jaar is de score precies in evenwicht: beide ploegen wonnen negen keer, drie maal eindigde de wedstrijd onbeslist.

FC Utrecht is een absolute angsgegner van de Amsterdammers. Na een reeks zonder tegendoelpunten tegen AC Milan, Vitesse, AZ en Feyenoord leek het team van de kersverse trainer Frank de Boer op stoom. FC Utrecht verpestte het feestje voor de Amsterdammers echter door driemaal het net achter Stekelenburg te vinden. Van oorsprong is FC Utrecht РAjax de grootste wedstrijd van het jaar voor de ploeg uit de Domstad. Steevast is de Galgenwaard compleet uitverkocht en de Bunnikside zingt vanaf minuut ̩̩n tot aan het eind van de wedstrijd om de thuisclub nog meer te motiveren.

De 3-0 van afgelopen zondag is de grootste winst voor FC Utrecht tegen Ajax van de afgelopen tien jaar. De grootste uitslag kwam bij winst van de Amsterdammers op het scorebord te staan. In 1997 werd het maar liefst 1-7. In Amsterdam doet FC Utrecht het beduidend minder goed. De laatste tien jaar was Ajax daar de baas. FC Utrecht won slechts vier van de 23 wedstrijden. Hieronder een filmpje vanaf de Bunnikside uit het vorige seizoen. Utrecht won toen met 2-0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.