Goede voornemens

Goede voornemens. Tsja….

Zo ergens half december begint het al. ,,En, wat zijn die van jou”, vragen mij vrienden vol verwachting. Gezonder eten, sporten, minder stressen, minder geld uitgeven, etc. Ik heb ze allemaal gehoord.

Ik geef toe: elk jaar overdenk ik wel wat ik vond dat beter had gekund en wat ik wil veranderen. Maar jammer is toch ik daadwerkelijk nog nooit, echt nooit, ook resultaat heb gezien van de voornemens die ik in mijn hoofd op een rijtje had gezet. Daarom heb ik er bij deze maar besloten mee te stoppen.  Als je het mij vraagt is het de meest overrated traditie van het jaar. . Succes blijft toch uit. Gevolg? grote teleurstelling in jezelf waar echt niet gelukkiger van wordt. We moeten wat minder hard voor onszelf zijn.

Uit een artikel van Trouw van 31 december lijkt bijvoorbeeld 56% van de mensen die willen afvallen, denkt dit ook daadwerkelijk te halen. Tsja jongens, als je al begint met te denken dat je het niet gaat halen, waarom probeer je het dan in godsnaam nog?

Of kijk naar het laatste jongetje bij dit Jeugdjournaal bericht

Ik zou zeggen: Doe gewoon lekker waar je zin in hebt en gooi de goede voornemens het raam uit….Oeps, heb ik nou zojuist ook een goed voornemen uitgesproken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.