Het best bewaarde TV-geheim

Het is de eerste maanden van het jaar het best bewaarde geheim van Nederland. Al jaren houdt het programma wekelijks bijna twee miljoen mensen bezig. Tien kandidaten in een vreemd land. Onder hen één saboteur: De Mol.

Het spel is simpel: tien bekende Nederlanders vertrekken in het diepste geheim voor drie weken naar een vreemd land. Daar moeten ze allerlei opdrachten doen om geld binnen te halen voor de pot. Onder de tien kandidaten is één persoon, de Mol, die zoveel mogelijk opdrachten probeert te verknallen. Zijn of haar doel is dat er aan het einde van de reeks zo min mogelijk geld in de pot zit. Na iedere aflevering moeten de kandidaten een test maken over de Mol. Wie de meeste antwoorden fout heeft, moet direct naar huis. Iedere week valt er één deelnemer af. In de finale blijft uiteindelijk de Mol met twee kandidaten over. Wie de saboteur ontmaskert, wint de pot met geld.

Populair
Het AVRO-programma is al jaren enorm populair. Iedere donderdag zitten ruim anderhalf miljoen Nederlanders voor de buis gekluisterd. En de gekte voor het programma gaat ver. Heel ver. Op internet wordt er flink gespeculeerd over wie het zou kunnen zijn. De oplettende kijker ziet alles.

Was het plaatsje nou Ataco? Dan vertalen als (ik) val aan. Hmm, opmerkelijk shirt van Art dan.

Aldus ‘Asjemenou’, een echte fan op het WIDM-forum over kandidaat Art Rooijakkers.

Een overzicht van alle plekken waar Wie is de Mol tot nu is opgenomen. Inclusief namen van de Mol en het gewonnen geld.

Locaties – Wie is de Mol weergeven op een grotere kaart

Hieronder zie je een speelse compilatie van de hoogtepunten uit de geschiedenis van het programma. Onder meer met de ontknoping van het seizoen in 2005, waarin presentatrice Milouska Meulens op briljante wijze iedereen om de tuin heeft geleid.

Hier kun je de seizoenen met bekende Nederlanders terugkijken. Het elfde seizoen van WIDM is nu nog bezig en loopt tot 17 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.