Hoe de poliep Nederland overnam

De wat sardonisch ingestelde lezers zullen het recente nieuws over de poliep van Caro Emerald hebben gezien als een terechte straf van God. Immers, het kan toch niet onbestraft blijven als iemand schaamteloos politiek-correcte prosecco-muziek de ether in slingert. Om te suggereren dat God hier inderdaad een rol in speelt zou flauw zijn: in feite is er sprake van jarenlange mishandeling van de stembanden.

Een poliep kan om verschillende redenen ontstaan. Bij muzikanten als Caro Emerald en Jan Smit is ligt de oorzaak veelal in het verkeerd gebruiken van de stembanden bij het zingen. Met name het duwen op de stembanden is af te raden. Mensen met een goede zangtechniek zullen dan ook minder snel last krijgen van het euvel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.