Kwaliteit Kwakel kwakkelt

Zwembad de Kwakel in Overvecht staat tegenwoordig beter bekend als het ‘Jeukbad‘. Nadat het zwembad twee maanden lang gesloten is geweest voor grondige werkzaamheden zijn er weer delen gesloten vanwege huidklachten van instructeurs en bezoekers. En wederom is de kwaal ‘jeuk

Mislukte heropening
Toen het zwembad twee maanden dicht was werd er een afwijking gevonden in de samenstelling van de kalk van het water. Na veranderingen en testen is het bad in fases heropend. Nu zijn er echter weer klachten en daarom is vrijdag zowel het wedstrijdbad als het doelgroepenbad voor onbepaalde tijd gesloten. Later werd besloten om het hele zewmbad te sluiten. Voor zwemmers van zwemvereniging ‘Het Zinkstuk‘ betekent dit uitwijken naar het Krommerijn zwembad. 12 minuten met de auto volgens googlemaps, maar voor een student op een fiets is het een behoorlijk eind rijden om helemaal aan de andere kant van Utrecht te komen.

Geen paniek
De huidklachten blijken niet gevaarlijk te zijn en het gekke is dat het water volgens onderzoekers nog nooit zo schoon geweest is. Waardoor de zwemmers dan ook last blijven houden van huidproblemen is een raadsel. Voor iedereen die afgelopen week weer vrolijk een les- of badenkaart heeft aangeschaft: geen paniek. Deze worden automatisch verlengt en zijn dus weer bruikbaar als het jeukbad zijn deuren weer opent.


Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.