Luie studenten behoorlijk creatief

Duizenden studenten schalden het vrijdag op het Malieveld in Den Haag: ‘actie, actie, actie’. De studenten kwamen massaal naar het Haagse protestoord om hun onvrede te uiten over de plannen van staatssecretaris Halbe Zijlstra van onderwijs. Zijn plan om langstudeerders een boete van 3000 euro per te lang gestudeerd jaar op te leggen leidde tot woede, vliegende tomaten en originele spandoeken.


‘Wij hebben geen hypotheek, wij kunnen alleen onze luk aftrekken’ hadden we al op een  spandoek gezien tijdens de betogingen rondom de cultuurmaatregelen, maar de luie studenten hadden voor het protest op het Malieveld hun uiterste best gedaan om ook met originele teksten te komen. ‘Rutte zoek een vrouw,  fuck geen studenten’, ‘Mijn CV is zo kaal als de kut van Femke’ en ‘Krijg de investering!’

Demagogische babbels

Alexander Pechtold (D66), Job Cohen (PvdA) en Emile Roemer (SP) riepen daarna wat kreten die de studenten als muziek in de oren klonken. De politieke leiders van de oppositiepartijen deden een poging om met demagogisch gebabbel wat boze studentenzieltjes te winnen en lieten het niet na om met enige regelmaat een ongevraagd stemadvies te geven voor de Statenverkiezingen op 2 maart.

Alle ballen op Halbe

Toen de jarige staatssecretaris Halbe Zijlstra moedig het podium op beende, leek een geheim teken te worden gegeven. Vuurwerk werd ontstoken en uit het publiek vlogen mandarijnen en tomaten richting podium. Een projectiel trof het kwade genius in zijn oog. De staatssecretaris deinsde even terug, maar lichtte daarna zijn plannen toe. Tevergeefs uiteraard. De studenten kon zijn verklaring gestolen worden. Zijlstra sloot af met een goede raad: ‘Jullie moeten voortaan met eieren gooien, dat geeft meer rommel.’ In het geplande vraaggesprekje heeft hij geen zin. De gebeten hond verdwijnt snel van het podium.


Het protestwalhalla in Den Haag


Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.