Meer dan een paperclip

Paperclips, handig om al je papieren mee bij elkaar te houden. Maar daar houdt het ook wel mee op. Of toch niet? De Utrechtse Willem Zaaijer leeft voor zijn paperclips. Maar liefst 50.000 heeft hij er inmiddels. Hij verzamelt markclips om precies te zijn, van die paperclips met logo’s, merken of andere afbeeldingen.

Willem heeft het er maar druk mee. Hij moet naar beurzen om op zoek te gaan naar nieuwe paperclips en om dubbele paperclips te ruilen met andere verzamelaars. Thuis moeten deze worden gesorteerd en op alfabet in mappen worden gedaan. “Een dagtaak”, aldus Willem zelf. “Soms slaap ik zelfs in mijn kantoortje zodat ik ’s ochtends meteen weer verder kan met mijn paperclips.”

What else?
Maar wat doet Willem behalve verzamelen verder met zijn paperclips? “Niets” is zijn antwoord. “Wat zou ik er verder mee moeten?” Nou, als het aan Walter Snyder ligt veel. Op zijn website noemt hij maar liefst 145 dingen die je met een doodnormale paperclip kunt doen.

En er is meer. Zo kun je er een iPhone mee rechtop laten staan en als je wilt, kun je er zelfs geld mee verdienen!

Eén gedachte over “Meer dan een paperclip

 • 14 mei, 2014 om 18:07
  Permalink

  hoi,
  op mijn school zijn wij bezig over de paperclip en zoeken we 200 manieren.
  Dankzij deze website hebben we er al heel veel verzamelt.
  dankje daarvoor.
  gr
  iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.