De wolven komen naar Utrecht!

Of het nu een landelijk dagblad is, een regionale omroep of de lokale radio. Eén ding hebben ze gemeen; allemaal hebben ze het over de wolf. Niet alleen nu, maar al enkele jaren siert de vierpotige bosbewoner het nieuws. De wolf, in het Latijns ook wel Canis Lupus genoemd, zou binnen enkele jaren vanuit Duitsland oprukken naar Nederland. Hijgend staan ze al voor onze landsgrens te wachten totdat eentje de overstap durft te maken. Want ja, als er één schaap (in wolfskleren) over de dam is, dan volgen er spoedig meer.

Niet eng
De wolf kan wel honderd kilometer per dag lopen en staat dus binnen de kortste keren bij jou in de achtertuin. Best een eng idee eigenlijk. Toch valt het allemaal reuze mee. We kennen dit roofdier voornamelijk uit sprookjes.  Daardoor hebben wij een verkeerd beeld van wolven. De wolf is niet zo eng als hij eruit ziet. Dit beest is namelijk zeer schuw en heeft het nauwelijks tot nooit op mensen gemunt. De wolf is bijna een eeuw weggeweest, maar staat nu op het punt om ons land weer binnen te trekken.

Nederland aantrekkelijk
Het zijn niet de kale graslanden, natte broekbossen en winderige duinen die de wolf naar Nederland lokt. Vooral de geur van schapen, geiten en kippen is binnen snufbereik van de wolf. Want ja, dat is toch wat Nederland zo aantrekkelijk maakt. Dinner is served, de wolven hoeven alleen maar aan te schuiven. De keuze is gauw gemaakt: of je rot rennen achter een konijn of een mak lammetje tegen de grond werken. En eenmaal gewend aan deze easy meals, laat de wolf zich ook niet snel meer wegsturen. Nederland wordt een fastfoodwalhalla voor de wolf!

Wolven op de grens van Duitsland en Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.