Nostalgie is uit..?

Welke twintiger verkneukelt zich niet om de kittige kinderen-voor-kinderen filmpjes die op YouTube af en toe voorbij komen? Ik en de mensen om mij heen hebben er de grootste lol mee.

Nostalgie
Hoewel nostalgie uit blijkt te zijn, zoals schrijfster en journaliste Hanna Bervoets predikt in haar column in Volkskrant Magazine van afgelopen weekend, vind ik het prachtig. Keihard en zo vals mogelijk meezingen met ‘wij zijn kwaad’. Dat is toch de beste manier om lekker idioot te doen met een stelletje mensen dat voor volwassen door zou moeten gaan.

Tandenknarsend slecht
Ook ‘op een onbewoond eiland’ roept herinneringen op aan tandenknarsende toneelstukjes die ik als kind uitvoerde ten overstaan van mij hele familie. Zelf geschilderde neppalmbomen en rieten rokjes deden mij volledig opgaan in mijn rol als kind op een onbewoond eiland. En mijn allerliefste opa’s en oma’s maar doen alsof ze enorm genoten en ik het knapste kind ter wereld was, respect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.