Overvecht : Een ander geluid

Menig bewoner van de wijk Overvecht heeft de volgende woorden wel eens gehoord. ”Woon je in Overvecht? He get… Is dat dan wel veilig?” .  Maar Overvecht kan ook een fijne wijk zijn.

In het nieuws

Eerlijk is eerlijk, dat Overvecht tweemaal negatief in het nieuws is gekomen binnen twee weken, helpt niet echt mee aan een beter imago voor de wijk. Er werd een vermoorde man aangetroffen op de Theemsdreef. Kort daarna kwam men erachter dat er een Belgische pedofiel heel ergens anders had moeten slapen dan in Overvecht. Toch zijn er genoeg positieve geluiden te vinden in de wijk die vaak de media niet halen.

Projecten

In 2008 werd de wijk tot krachtwijk gedoopt. Sindsdien is de gemeente allerlei projecten gestart onder de naam Doe mee in Overvecht. Wat te denken van een Cruyff Court, een trapveldje waar kinderen onder begeleiding kunnen spelen. Deze kinderen hebben ook geleerd dat ontbijten gezond is.

De focus van de gemeente ligt zeker niet alleen op kinderen, eigenlijk is er voor alle leeftijden wel een cursus of activiteit te vinden. Zo is er voor jongeren het Leerwerkbanentraject, voor vroege schoolverlaters. Bij het winkelcentrum is er een jongerenwijkteam actief, die op een ontspannen manier het terrein in en rond het winkelcentrum hangjongeren aanspreekt.

Naast al deze projecten kan ik spreken uit ervaring. Ik woon al 2,5 jaar probleemloos in Overvecht. Een mooie gebeurtenis is de wekelijkse markt. Een heuse smeltkroes van allochtoon en autochtoon. Of mijn woonplek wel veilig is? Ja zeker!


CampusTalk neemt binnenkort een kijkje bij de cursus Gezond Gewicht, die toegankelijk is voor zowel autochtone als allochtone vrouwen. Voor een voorproefje van dit positieve geluid uit de wijk, klik hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.