Parkeren = voorbode op de hel

Parkeren in Utrecht is een hel. Dat is een conclusie die ik wel mag trekken na anderhalf uur door Utrecht te hebben gecruised zonder het resultaat van een parkeerplaats voor mijn rode Fiat 500. Ik ben vast niet de enige die op ziet tegen een middagje winkelen in Utrecht.

Voordat je kan beginnen aan je tour door deze historische stad moet je eerst de uitdaging aangaan met de gevreesde Utrechtse parkeerplaats. Die is rondom de binnenstad namelijk nogal schaars. En dat voor een stad die zijn supermarkten op zondag open wil houden vanwege het grote aantal toeristen die het trekt.

Je zou zeggen dat je om een stad een aantrekkelijker te maken zorgt dat er voor de bezoekers een plek is om hun vervoersmiddel kwijt te kunnen.

Parkeerautomaat

En als je dan eenmaal, na jankend en tierend met je vuisten op het dashboard te hebben geslagen, een plekje hebt gevonden, je auto met veel voor en achter uitrijden tussen twee Volvo v70’s hebt weten te wurmen, dan loop je tegen de volgende uitdaging aan. De parkeermeter. Je zou denken dat je na eenmaal je auto geparkeerd te hebben je nog maar vijf minuten verwijderd bent van zorgeloos inkopen doen, maar helaas. De gemeente Utrecht heeft een parkeersysteem dat zelfs m’n oma in vloeken en tieren zou laten uitbarsten. Een combinatie van touchscreen, kentekengegevens en een tijdslimiet. Kortom, parkeren in Utrecht is een voorbode op de hel.

Plan

Gemeenteraadslid Peter van Corler heeft de oplossing. Openbaarvervoer van buiten de stad naar het centrum. Je parkeert je auto en gaat vervolgens met de bus naar de binnenstad. En als je jezelf te buiten bent gegaan in de vele winkels die Utrecht te bieden heeft dan is er een bezorgdienst die er voor zorgt dat je spulletjes netjes bij je auto worden afgeleverd. Klinkt goed? Op zich wel. Maar hoe gaat een gemeente midden in een tijd van bezuinigingen zo’n project financieren. Er moeten bussen komen, buschauffeurs moeten worden betaald en welk postbezorgingbedrijf gaat er opdraaien voor de tassen van shopzieke huismoeders? Voorlopig zullen toeristen nog wel even aangewezen zijn op het huidige parkeeraanbod.

Hieronder kun je zien waar je het beste kunt parkeren in de binnenstad van Utrecht.

View Parkeren in Utrecht in a larger map

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.