quizzzzz night

Triviant met het hele cafe. Dat is misschien nog wel de beste omschrijving die je Quiz Night kan geven. Door heel Nederland vinden wekelijks of maandelijks tal van  quiz nights plaats. Maar waar komt dit vandaan?

Aan de andere kant van het kanaal in Groot Britannie is dit fenoneem niet meer weg te denken uit het cafe. Al rond 1970 werden er daar triviant rondes in de kroeg georganiseerd. Vooral op het platteland in Ierland. Daar valt natuurlijk weinig te beleven op een dooie maandag. Quiz night zorgt voor een beetje actie in de tent, maar ook heel fijn voor de eigenaren: geld in het laatje! Wikipedia heeft er een heuse pagina aan geweid.

Een van de plekken waar een potje quizzen wordt georganiseerd is Cafe de Potdeksel. In de Campus Talk uitzending van 6 februari kan je zien hoe een quiz night daar aan toe gaat.

Als je denkt dat je als winnaar met een koelkast naar huis gaat, dan kom je bestolen uit. De meeste cafe’s tappen een ronde koud bier voor het winnende team. Het gaat namelijk om de eer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.