Studenten fotojournalistiek openen expositie in Hoog Catharijne

Je werk tentoonstellen terwijl je nog studeert: het is een droom die deze week voor een groep studenten fotojournalistiek in vervulling ging. Vrijdag opende in winkelcentrum Hoog Catharijne de foto-expositie ‘Duurzaamheid’, waarin studenten van de School voor Journalistiek een geheel eigen kijk geven op het begrip duurzaam.

Nee, gelukkig geen foto’s van windmolenparken en andere vormen van groene energie, zo concludeerde ook gastspreker en fotografe Ilvy Njiokiktjien. De oud-studente journalistiek, in 2008 winnares van de prestigieuze International Photography Contest, was zeer te spreken over de kwaliteit van de foto’s. “Het is niet te hopen dat jullie allemaal de fotojournalistiek in gaan, want anders is er straks geen werk meer.”

 “Best bijzonder”

De expositie is het resultaat van een half jaar durende minor fotojournalistiek die de studenten hebben gevolgd. “Ik vind het best bijzonder om zomaar te mogen exposeren in Hoog Catharijne, één van de grootste winkelcentra van Nederland”, vertelt Bart Rutten, één van de studenten wiens werk tentoongesteld wordt.

“Het is erg mooi om zo’n kans te krijgen. De kunst is om iets leukers te verzinnen dan windmolenparken, daarom heb ik gekozen voor ‘duurzame mensen’, ouderen die gezien hun leeftijd nog een bijzondere activiteit ondernemen.”

Tot 20 januari

De expositie in Hoog Catharijne is nog tot en met donderdag 20 januari te zien op het adres Vredenburg 12. Hieronder ziet u een klein voorproefje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.