Utrecht lachertje op studentenspelen

In mei wordt het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) in Utrecht gehouden. De vraag is of Utrecht zelf een kans maakt om dit jaar hoge ogen te gooien. Dat zou dan voor het eerst zijn, want de prestaties in de voorgaande jaren zijn niet om over naar huis te schrijven. Misschien wel omdat sporten voor studenten in Utrecht klauwen vol geld kost. Want op één front wint Utrecht sowieso: op het podium van duurste studentensportsteden staat Utrecht bovenaan.

Doordat de Universiteit Utrecht moest bezuinigen, ging er een flinke hap van de subsidie voor sportcentrum Olympos af. Daarom is Olympos, het studentensportcentrum van Utrecht, genoodzaakt het geld ergens anders vandaan te halen. De kosten van de sportkaart, die voor iedereen die op Olympos wil sporten verplicht is, werden rigoureus verhoogd. Van negen euro vorig jaar, naar vijfentwintig euro nu. Een verhoging van ruim 175 procent.

Veel munten, weinig punten

En dat terwijl Utrecht voor studenten al een erg dure stad was om in te sporten. Sterker nog, volgens onderzoek van de Nederlandse Sport Alliantie is Utrecht de duurste studentenstad als het gaat om sport. Een stad als Eindhoven is voor studenten juist voordelig. En toevallig of niet: tijdens de laatste editie van de GNSK in 2010 kwam Eindhoven als de beste uit de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.