Utrecht modestad

Workshops, exposities, mode-evenementen, een winkel met kleding van Utrechtse ontwerpers, een ontvangstruimte, naaiatelier en kantoor. Dit is ondergebracht in het twee verdiepingen tellende pand aan het Oudkerkhof.

De bedenkers van het in november geopende designercafé zijn dolgelukkig met hun creatie. ,,Het wordt geen normale winkel, maar meer een modehuis, waar van alles gebeurt, zegt oprichtster Cindy Dekkers, die jarenlang een eigen ontwerpstudio had.

Totaalpakket

Voordeel van het concept is volgens Dekkers dat er een totaalpakket wordt geboden. ,,We kunnen de ontwerpers direct helpen met de productie en verkoop. Dat is ook waar het in de eerste plaats om draait: ontwerpers promoten en hun een ontmoetingsplek geven, omdat ze elkaar doorgaans moeilijk weten te vinden.

Jonge ontwerpers

De jonge en talentvolle ontwerpers die bij het Designercafé terecht kunnen, moeten bij voorkeur uit de regio Utrecht komen. “Marloes Blaas is zo’n jonge ontwerpster , “deze stad heeft het hoogste percentage creatievelingen”, zegt Blaas. ,,De Utrechtse modeontwerpers hebben moeite om van hun werk te leven. Met het designercafé wordt werkgelegenheid gecreëerd. Dit initiatief gesteund met subsidies van onder meer de gemeente en de provincie Utrecht is voor alle ontwerpers in Utrecht een grote stap voorwaarts.”

Prijskaartje

Maar is er in deze tijden wel vraag naar luxe kleding met een prijskaartje? ,,Oh ja joh, wimpelt Hoogenboom af. ” Hier kunnen bijvoorbeeld studenten in aanraking komen met ontwerpers. En de maatkleding zal ook zeker niet te duur zijn.” Of de dames gelijk krijgen is de vraag, de jurken kosten gemiddeld zo’n 100 euro en dat zal voor veel vrouwen, en zeker voor studenten, toch een flinke uitgave zijn. Dan misschien toch liever een H&Metje.

Marlous Blaas één van jonge ontwerpsters die gebruik maakt van het DesignerCafé.

Eén gedachte over “Utrecht modestad

  • 24 maart, 2012 om 16:18
    Permalink

    Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.