Van heksenhoeden tot hondenschoenen

Het negende seizoen van Campus Talk telt vijftien afleveringen, waarin de redactie aardig wat winkels heeft bezocht. Uiteraard niet de eerste de beste boekenwinkel of supermarkt. Alleen de meest bijzondere, bizarre en zeldzame winkels waren bij ons te zien.

Is uw hond ook toe aan een make over? Gaat u binnenkort met uw collega’s een historisch spel spelen? Op zoek naar een bijzondere kaars? Bent u meer geïnteresseerd in oude hoeden? Of zoekt u beeldjes van stripfiguren? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een winkel voor. Ook in Utrecht.

De redactie van Campus Talk heeft voor u een handig kaartje gemaakt met een overzicht van de door ons bezochte winkels. Inclusief beschrijvingen en adressen. Zo kunt u nog eens rustig nalezen in welke afleveringen de winkels voorbij zijn gekomen en wanneer die uitzendingen op televisie te zien zijn.


Winkels uit Campus Talk (S9) weergeven op een grotere kaart

Aan de Oude Gracht stikt het van dit soort winkels. Zo zit verzamelwinkel ‘De Oude Doos’ al bijna dertig jaar aan de Utrechtse grachten. Het pand is tot aan de nok toe gevuld met oude, antieke spullen. Alles ligt zorgvuldig gecategoriseerd in bepaalde hoeken. Eigenaresse Tineke van der Spaa runt met hart en ziel de bijzondere winkel. “Verzamelen is een sport. Beurzen en markten afstruinen op zoek naar die ene knoop of hoed. Dat is de kick van het verzamelen”, aldus de gepassioneerde Tineke. Bekijk een voorproefje van deze en nog drie andere winkels hieronder in het filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.