Verdoe je tijd niet langer

De tijd die je verdoet op het wachten van de lift  kun je voortaan beter besteden. Bewoners van het wooncomplex City Campus Max in Utrecht hebben namelijk al een virtueel huisdier die zij in die tijd kunnen verzorgen. De ontwikkelaar FourceLabs ontwikkelt steeds meet fysieke spellen in publieke ruimtes. Wie weet kunt jij dus binnenkort ook een virtueel huisdier verzorgen terwijl je op de lift wacht of in een wachtruimte zit.

Het virtuele huisdier is bedacht door studenten aan de HKU. Het was in eerste instantie de bedoeling dat de muren in de aankomsthal van City Campus Max een mooi kleurtje zouden krijgen. De ontwikkelaars: SSH, Bouwfonds en Bo-Ex hadden alleen een inschattingsfout gemaakt en hadden geen geld meer over voor verf.

Woonbestuur
“Het is in feite een schijnmanoeuvre, maar wel een hele leuke”, aldus Harm Faber, lid van het woonbestuur van City Campus Max.  Het woonbestuur is blij met de komst van het virtuele huisdier. Zelf geven zij toe het huisdier regelmatig te verzorgen als zij op de lift moeten wachten.

Hoe werkt het?
Je kunt het virtuele huisdier verzorgen door op één van de vier gekleurde stoeptegels in de gang te gaan staan. Op de muur voor je zie je een animatie. Onderaan staan vier kanonnen die eten afschieten als jij op een gekleurde tegel gaat staan. Dit eten komt in het huisdier terecht en zo kan het dier groeien.

In onderstaand filmpje zie je het virtuele huisdier van City Campus Max:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.