Verminking door verwijderen tattoo!

Sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck

Het zetten van een tatoeage in een opwelling kan spannend zijn voor een persoon. Vooral als het je eerste tatoeage is die je per se op je lichaam wilt hebben. Na 3 jaar blijk je er totaal anders over te denken? En dan? Je besluit de tatoeage vervolgens koste wat kost te laten verwijderen. Hier kunnen er serieuze gevolgen bij komen kijken.

Laat een tattoeage aanbrengen met de gedachte dat je het levenslang wilt behouden. Als je na enkele jaren besluit het weg te laten halen, wees dan bewust over waar je dit laat doen. Er zijn op de markt oplichters te vinden die beweren dat ze op professionele wijze de tattoo verwijderen.

Hollymed

Het verwijderen van een tatoeage is erg duur. Het bedrag kan oplopen tot duizenden euro’s. Het bedrijf Hollymed beloofde echter achttien mensen dat de behandelingen bij Hollymed snel, goedkoop, pijnloos en nauwkeurig zouden worden afgerond. Integendeel, de slachtoffers belandden met infecties en brandwonden in het ziekenhuis.

De situatie was zelfs zo erg dat een van de achttien mensen een been verloor. Voor de rest hielden ze er littekens aan over.  Het verwijderen van de niet-meer-zo-geliefde-tatoeage kan een jaar duren. Je komt er dus niet zomaar van af! Zelfs de kleinste tatoeages kunnen wellicht in de toekomst als een groot probleem worden gezien.

Sterrenmeisje

Stel je eens voor. Je gaat naar een tattooshop om drie sterretjes op je gezicht te laten zetten, ‘je valt in slaap’ en vervolgens word je wakker met 56 sterren op je linkerwang. Geen gezicht dus! Kimberley Vlaeminck uit Kortrijk (België) is dit overkomen. Het 18-jarige meisje heeft besloten de tatoeages te laten verwijderen.

Volgens Tattoo Bert, bekende tatoeëerder in België, gebruikt hij een speciaal laserapparaat om de tattoos weg te halen. Met als reactie daarop: “Het is efficiënt, maar 50 keer pijnlijker dan andere behandelingen. Het lijkt alsof je met een hamer van 30 kilogram wordt geslagen.”

Denk dus goed na als een tatoeage laat zetten en slaap er minstens 300 nachten over als je besluit een tattoo te laten verwijderen. Dit om te voorkomen dat je een nieuwe tatoeage erbij krijgt: littekens.

Toelichting:

Samen met Iris van Deinse ging ik op pad om in de tattooshop Utrecht Inkt te filmen. Hoe komen ze aan de naam Utrecht Inkt? Zie filmpje:

2 gedachten over “Verminking door verwijderen tattoo!

  • 11 augustus, 2015 om 15:08
    Permalink

    Ik heb laatst dus wel effectief en bijna pijnloos mijn tatoeage laten verwijderen. Tegenwoordig zijn er zulke goede technieken. Uiteraard kost dit wel wat maar dat heb ik er wel voor over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.