Verwende vogels!

Wie mooi is heeft vele fans. Zo ook de vogel, met hun betoverende zang en verpletterende veren, hebben ze de mens volledig naar hun hand gezet. Overal zie je ze: de vogelaanbidders. Met hun verre kijker in de hand sluipen ze door natuurgebieden om te genieten van deze pracht beesten. Maar ook in de stad staan ze klaar met hun zakken vol granen en broodkruimels.

Vetbolletjes
Tien jaar geleden maakte ik als kind nog vetbolletjes, zakjes met zonnepitten en niet te vergeten de pinda’s. Dan hing ik ze op het balkon en binnen de kortste keren zaten de mus, en de pimpel- en koolmees te smullen van wat ik had gemaakt. Nu hangen mijn vetbollen al weken zielsalleen op het balkon. Geen enkel zakje of bolletje is nog bezocht. Wat is er toch met die pracht beesten gebeurd?

Verpest
Wellicht hebben sommigen een fijnere smaak of is er simpelweg te veel. Loop door het centrum van Utrecht, dan zie je het. De meeuw eet alleen nog warme patat, de reiger verse vis en de mus is alleen nog blij met de beste granen. Over een paar jaar tikt de reiger tegen het raam om z’n bestelling te doen. Verwende krengen zijn het! Vraag me niet wie ze zo verpest heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.