Wat zegt jou kapsel over jou?

Haar is meestal het eerst wat je ziet. Je kapsel speelt dus een grote rol bij een eerste ontmoeting. Het bepaalt vaak wat voor een eerste indruk je achter laat. Het is dus belangrijk dat je haar altijd goed zit. Ben je benieuwd wat jou kapsel uitstraalt? Lees dan onderstaand de ‘haarpsychologie’.

Lang vs kort
Met lang haar laat je zien dat je heel vrouwelijk bent en een klassieke persoonlijkheid hebt. Lang haar wordt vaak gezien als verleidelijk. 

Een kort kapsel wordt vaak gezien als moderner en speelser. Het straalt zelfverzekerdheid uit. Als een kapsel te kort wordt, dan kan dat een jongensachtige indruk geven. Als vrouwen het haar kort laten knippen komt dat vaak door een verandering in het persoonlijke leven.

Krullend vs steil haar
Krullend haar betekent vaak dat je nerveus, druk en impulsief bent. Een mooie bos krullen zorgt ervoor dat je opvalt en de aandacht naar je toe trekt.

 Steil haar geeft een kalme, serene indruk. Je bent zakelijk en laat je niet snel door je emoties leiden.

Ook voor de mannen bestaat er’ haarpsychologe’.

Matje
Als matje-drager ben je trots op wie je bent, ongeacht wat anderen over je denken. Maar met een ‘matje’ kapsel laat je zien dat je in het verleden leeft, dit komt doordat je kapsel heel ouderwets is. Je hobbies zijn bierdrinken en uitgaan met je vrienden.

Extreem kapsel
Je bent geen meeloper maar hebt een eigen persoonlijkheid. Door je opvallende kapsel wordt je vaak miskend. Er wordt vaak vanuit gegaan dat je heel hard bent, maar eigenlijk ben je heel gevoelig.

Super kort/kaal
Als je superkort of kaal bent laat je zien wel te willen opvallen, maar weinig tijd aan je haar te willen besteden. Je bent heel erg open en betrouwbaar. Het enige nadeel aan te kort of een kaal hoofd is dat je geassocieerd kan worden met een skinhead en zo een agressief beel op kan roepen.

Kort en wild
Je bent jongensachtig en charmant, mannen mogen je graag en meiden vallen op je. Doe er wel wat gel in, want anders ziet het er gauw onverzorgd uit.

Er zijn natuurlijk veel meer soorten kapsels, modellen en kleuren. Wil je meer weten over wat jou kapsel over jou zegt? Kijk dan op hairweb, hairweb mannen en beauty rubriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.