Ziek maar niet zielig

Twintig jaar jong en dan al hoofdredactrice van haar eigen tijdschrift. Maar het leven van Anne Mreijen gaat niet alleen over rozen.

Ziek

Anne kreeg namelijk kort na haar geboorte een hersenbloeding en op latere leeftijd gebeurde dat nog een keer. Nu heeft ze een permanente drain in haar hoofd. Ze heeft heel veel hoofdpijn en kan zich mede hierdoor niet veel inspannen. In haar leven heeft Anne behoorlijk vaak het ziekenhuis van binnen bekeken. Van de patiëntenbladen die ze daar las, werd ze helemaal depressief.

Patiëntenbladen

” Het gaat in die bladen alleen maar over hoe zwaar alles is en hoe zielig je bent als je chronisch ziek bent. Wat ik las was zo niet hip, niet op jongeren gericht en vooral weinig hoopvol. Daar moest verandering in komen”. En dat gebeurde. Anne deed mee aan het programma Je Zal Het Maar Hebben van BNN en deed daarin een oproep. Ze wilde een blad oprichten voor en door chronisch zieke jongeren, om eens een ander geluid op de markt te brengen. De oproep werkte, genoeg jongeren wilde meewerken aan een nieuw tijdschrift. De redactie wordt ondersteund door professionals uit medialand. Een startkapitaal kwam binnen via de Bart Foundation. De stichting riep  Anne uit tot Bikkel van het jaar 2010 .

Unlimited

En in november 2010 was het zo ver, de eerste Unlimited lag door heel het land in boekwinkels en apotheken. ” We hebben via onze site veel positieve reacties gekregen van zowel zieke als gezonde jongeren”. Anne is dan wel ziek maar stil staat ze zeker niet. Naast het blad is ze bezig met een boek en wordt er ook een documentaire over haar gemaakt. En oh ja, ondertussen is ze ook haar havo af aan het maken. Respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.