Nachtelijke ontdekkingstocht

Indrukwekkende glas-in-loodkunstwerken, bruggen over de Oudegracht en de tunnel naar de werven, de lage kades langs de gracht: allemaal komen ze tot leven dankzij de bijzondere lichtkunst van Trajactum Lumen. Trajectum Lumen is een ontdekkingstocht in het donker langs artistiek uitgelichte plekken in de Middeleeuwse binnenstad van Utrecht.

Schemering
Alleen, of samen met een gids wandel je langs bijzondere en onontdekte delen van het historische centrum. Als de duisternis daalt en straatlantaarns schijnen, nemen schaduwen, schimmen, schijnwerpers en schemerlicht gretig bezit van het centrum. Vergeten nisjes zijn plotseling in hun volle glorie te bewonderen. Gesloten deuren geven geheimen prijs. Bekende bebouwing laat zich plotseling van een geheel andere zijde zien.

Lichtdecor
Trajectum Lumen schildert een kunstwerk van licht. Het is een mix tussen de verbeelding van wonderen met hedendaagse techniek. Daardoor ontstaat een indrukwekkend en tegelijk duurzaam decor voor bijzondere gebeurtenissen. Zoals de viering van driehonderd jaar Vrede van Utrecht in 2013. Trajectum Lumen is te zien tot aan de viering in 2013. Er worden gedurende de tijd steeds meer opjecten toegevoegd aan de route.

De route is gratis verkrijgbaar bij VVV Utrecht, Domplein 9 in Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de website van Trajectum Lumen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.