Betere oplossingen om duurzaam te leven

Recyclen, kouder wassen en niets op stand-by maar uit. Steeds meer mensen leven duurzaam. En toch ligt grondstofschaarste nog altijd op de loer. Het is hoog tijd voor betere oplossingen. Professor Mark Bovens en Professor Henk Kummeling praten vanavond over die oplossingen in Utrecht.

Zij spreken over een terugtredende overheid en toch een duurzame maatschappij. Van government naar governance. Burgers worden in de toekomst op een andere manier verantwoordelijk voor hun eigen lot. Zij krijgen meer inspraak.

Maar als iedereen voor zijn eigen belang opkomt, vertegenwoordigt niemand meer de natuur en toekomstige generaties. Volgens de professoren zijn uitdagingen het probleem van een terugtredende staat. Want kun je burgers wel dwingen tot bepaald gedrag? En haken lager opgeleiden niet af bij de complexiteit van inspraak?

Kortom, genoeg om over te discussiëren.
De bijeenkomst is gratis en inschrijven is niet nodig.
Bijwonen?
Vanavond om acht uur in de aula van het Academiegbouw, Domplein 29 in Utrecht.
Online meekijken kan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.