Bomtweet meisje uit Soest spreekt vanavond in DWDD

Het zal je maar gebeuren: je bent een meisje van zeventien jaar, past een avond op en wanneer de kinderen slapen, slaat de verveling toe. Je plaatst een ironisch bedoelde tweet dat je je middelbare school wilt opblazen en plots staat de politie voor de deur. Dit gebeurde Charlotte Bouwman uit Soest van de week. Vanavond praat ze er over in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

De uit te de hand gelopen grap heeft voor nogal wat opschudding gezorgd. Zo werd ze op 16 februari gearresteerd en moest ze in een politiecel overnachten. Hoewel de dreigementen vanuit haar twitternaam ironisch bedoeld waren, zag de politie dit als een ‘reële’ dreiging. Het meisje is weer op vrije voeten. Op dit moment is Charlotte geschorst op haar school, het stedelijk gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort. Of ze terug mag komen is vooralsnog onduidelijk.

Update: hieronder is Charlotte’s reactie in De Wereld Draait Door te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.