Botanische Tuinen openen nieuw tuinseizoen

Zin in de lente? Ondanks dat gisteren in Utrecht nog sneeuw naar beneden dwarrelde, staan de voorjaarsbloemen alweer in bloei. Daarom openen de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht zondag weer hun poorten voor het publiek.

“De tuin is er klaar voor en de planten hebben er zin in: de eerste voorjaarsbloeiers staan al te pronken en geuren je van ver tegemoet,” meldt Universiteit Utrecht op haar website.

Geïnteresseerden kunnen zondag een rondleiding krijgen tussen de bloemen. Om 11.00 en 14.00 uur geeft hortulanus Gerard van Buiten – natuurlijk een prachtige naam voor een hortulanus – een inleiding over stinzenplanten in het Entreegebouw. Daarna neemt hij je mee op een ontdekkingstocht door de tuin.

Het komende jaar organiseren de Botanische Tuinen ook weer een aantal ‘groene’ workshops, waaronder de workshops tuinfotografie, parfum maken en de kinderworkshop lippenbalsem maken.

Zondag wordt het trouwens relatief goed weer: er is 30% kans op neerslag. Koud wordt het wel. Mocht je dus zin hebben om zondag in de Botanische Tuinen rond te wandelen, vergeet je dan niet warm aan te kleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.