Claim Rabo-brand is nep

De claim die woensdag op Indymedia verscheen over de brandstichting in de Rabotoren is nep. Dit zegt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De geheime dienst liet vandaag weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er een Nederlandse tak van de Conspiracy Cells of Fire bestaat.

Drie van de vier branden
De claim werd afgelopen woensdag op Indymedia, een website voor linkse activisten een verklaring geplaatst. De anarchisten zeiden verantwoordelijk te zijn voor drie van de vier branden in het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank aan de Croeselaan.

Wapenhandel
Ook de aanval op de Rabo-website werd geclaimd en er werd gezegd dat er meer aanvallen gepland zouden worden op o.a. de Rabobank, Shell, ING, ABN-Amro en Randstad. Deze zouden volgens de verklaring allemaal betrokken zijn in het beleggen in wapenhandel.

Volgens de AIVD is de verklaring niet meer dan knip- en plakwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.