Club Poema twee weken dicht

Club Poema in Utrecht moet op 28 februari twee weken dicht van de gemeente. Poema is per email op de hoogte gebracht van de beslissing. Burgemeester Wolfsen sluit tijdelijk de club naar aanleiding van een reeks incidenten.

Zo zijn meerdere bezoekers van de club veelvuldig onder invloed van harddrugs. En hebben zich geweldsincidenten voorgedaan waarbij andere clubgangers waren betrokken. Bij deze incidenten moesten ambulance en bereden politie aan te pas komen.

Met de tijdelijke sluiting hoopt de burgemeester de rust in de club te herstellen. De bezoekers van de club denken daar anders over. “De mensen die de orde hebben verstoord zullen wel niet uit de buurt komen. Ik heb in ieder geval in de 4/5 jaar dat ik in de poema kom nog nooit agressie gezien. En al helemaal geen bereden politie,” aldus John van Vulpen. Een andere bezoeker, Aernout Ackermans, zegt: “Dat gezeik over die drugs de hele tijd. Ze zouden meer voorlichting moeten geven en bezoekers erop attenderen dat het gevaarlijk kan zijn. Dat is beter dan een club twee weken dicht gooien, want dan gaan ze toch lekker ergens anders naartoe.”

Poema zelf, legt zich niet zomaar neer bij de beslissing van de gemeente. Volgende week zal er een rechtszitting zijn. Hieruit zal blijken of de club op 28 februari echt voor twee weken dicht moet. De Techno feesten die in die periode gepland staan, zullen sowieso worden verplaatst. Poema zal via haar website iedereen op de hoogte houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.