De bus in!

Gemakkelijk en snel de bus instappen is er voor mensen die moeilijk ter been zijn, slecht zien of een kinderwagen voortduwen niet bij. Vooral bij de halte naast het revalidatiecentrum De Hoogstraat zorgt dit voor problemen met mensen die in een rolstoel de bus in willen. De gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht (BRU) gaan er wat aan doen.

Vanaf 23 februari wordt de halte De Hoogstraat, gelegen in Oudwijk, aangepast. De stoeprand zal worden verhoogd, waardoor het makkelijker is om in- en uit te stappen, er zal actuele digitale reisinformatie geplaatst worden, markeringen voor blinden en slechtzienden, betere verlichting en bredere perrons voor rolstoelen en kinderwagens. De gemeente verwacht dat de halte op 9 maart 2011 volledig is aangepast. De aankomende jaren worden er zo’n 350 haltes in Utrechtaangepast en vernieuwd. Medio 2012 zullen de haltes klaar zijn.

De volgende video laat zien hoe het fout kan gaan als er op de openbare weg geen rekening is gehouden met rolstoelgebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.