Domtoren wordt niet beveiligd

Springen van de Domtoren. Het lijkt erop dat er voorlopig maar weinig aan gedaan wordt om het te voorkomen.

Afgelopen dinsdag sprong een vrouw met psychische problemen haar dood tegemoet. Weinig mensen op straat hebben het zien gebeuren, omdat ze op het toegangsgebouw viel. Anders dan in september 2009 toen de betreffende persoon midden op het Domplein eindigde.

Ook toen werd al voorgesteld hekken op de Dom te plaatsen, om veiligheid te garanderen, maar de gemeente “wil er niet aan”. Ze vinden het lelijk.

Op de Martinitoren in Groningen werden eind 2009 al hekken geplaatst, nadat mensen er een aantal keer vanaf gesprongen waren. Sindsdien is het niet meer gebeurd. En lelijk is het ook niet.

Waarom wil de gemeente Utrecht er dan niet aan beginnen? “Het is niet aan de orde”. En ook de omliggende cafés zien de noodzakelijkheid er niet van in. Begrijpelijk of dom? Dat is aan jullie.

Eén gedachte over “Domtoren wordt niet beveiligd

  • 23 augustus, 2011 om 22:30
    Permalink

    Kijk hier heeft Ruud Snel zich dus op gebaseerd toen hij besloot een Kaars in de vorm van De Dom te maken. Hoe dan ook blijf ik het kunstig vinden hoe iemand het voor elkaar kan krijgen om zo’n grote kaars te maken. Heel erg knap en zeer talentvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.