Gehandicaptencarnaval in Utrecht

 

bron: Blikopnieuws.nl

Liefhebbers van bier en verkleedfeestjes kunnen ook dit jaar weer hun hart ophalen tijdens het zuipfeest dat carnaval heet. Zelfs in Utrecht, dat door de echte carnavals-diehards in deze periode “Leemput” genoemd wordt. Volgens de kenners niet hetzelfde als in het glorieuze Limburg en Brabant, maar toch. Gehandicapte party animals zeggen ook geen nee tegen ‘Het feest der zotten’.  De Carnavals Federatie Utrecht (CFU) organiseert dit seizoen weer het carnaval voor mensen met een beperking.

  Carnaval is een feest voor iedereen op zij of haar manier, volgens CFU. Het gehandicaptencarnaval is geen saaie boel. Het heeft alles wat het gewone carnaval ook heeft. Er is bier, muziek, schmink en bitterballen. De muziek wordt verzorgd door Disco Rocky en de hofkapel van de Stadsprinses, “De Blaaskinkels” . Tijd voor uitleg, want wij noordelingen snappen er geen bal van. De Stadsprinses is waarschijnlijk een soort Prins Carnaval. Zij heet Martina den II en ze komt op het feest met adjudant ( vriend) Rudy en haar hele gevolg. Zij is een soort ceremoniemeester en een belangrijk figuur binnen de carnavalsvereniging. De Blaaskinkels is een soort dweilorkest.

In Amersfoort maken ze er al helemaal een mooie boel van. Elk jaar word het carnavalsfeest traditioneel afgesloten met het feest voor de gehandicapten.  Voor de 16e keer organiseert carnavalsvereniging De Waterputters  dit jaar carnaval voor gehandicapten.

Op de Hof in Amersfoort waren vorig jaar  ruim 500 gehandicapten uit Amersfoort en om de beest uit te hangen . Er waren live-optredens, poffertjes, bitterballen en speciale springkussens voor blinden.

Deze carnavalsmiddag in Utrecht zal worden gehouden op  zaterdag 26  februari 2011  om 13.00 uur in Maarssen. Kijk voor meer info  hier.<>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.