Gouden beeldjes uitdelen

Voor de 83e keer worden morgen de Oscars uitgedeeld. De befaamde gouden beeldjes trekken heel Hollywood over de rode loper. Zondagavond zullen de ogen vooral gericht zijn op Collin Firth en de gebroeders Coen.

Collin Firth speelt de hoofdrol in The King’s Speech, die genomineerd is voor twaalf van de gewilde beeldjes. True Grit, de film van de gebroeders Coen is goed voor tien nominaties. De ceremonie wordt gepresenteerd door actrice Anne Hathaway(in 2009 genomineerd voor een Oscar) en acteur James Franco (die de hoofdrol speelt in de genomineerde film 127 hours).

De genomineerden voor beste film zijn 127 hours, The King’s Speech, The Kids Are All Right, True Grit, Black Swan, Inception, The Fighter, Toy Story 3, Winter’s Bone en The Social Network. Een aantal hiervan draaien op dit moment in de Nederlandse theaters. Rob is manager bij Pathé ArenA in Amsterdam Zuidoost, volgens hem hebben de Oscars een positieve invloed op de bioscoopbezoeken: “Mensen willen graag zien wat er wint, dus na zondag zullen wij ongetwijfeld meer bezoekers krijgen naar de film die wint. Dat hebben we de afgelopen jaren in elk geval wel zo gezien.”

Iedereen heeft een mening over wie er moet winnen: tweets, opmerkingen op facebook en kranten staan vol met meningen over beste film, beste acteur en beste regisseur. Ook Oscar uit Sesamstraat heeft een mening over de goud gekleurde beeldjes:

Voor de Nederlandse fans is de gehele Oscar-ceremonie te volgen via Film1, het is wel lang opblijven: de uitreiking begint om half 3 ’s nachts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.